Izložba povodom 70 godina Planuma

Izložba povodom 70 godina Planuma

U sklopu obeležavanja značajnog jubileja, 70 godina rada GP Planum a.d. u galeriji ”Ikar” Doma vazduhoplovstva otvorena je izložba fotografija ”Planum i Vojska kroz decenije”.

Iz arhiva poznatog zemunskog preduzeća, osnovanog za vojne potrebe davne 1948. godine, izložene su fotografije aerodroma i vazduhoplovnih baza, podzemnih objekata i tunela, autoputeva, železničkih pruga, gradskih saobraćajnica i infrastrukture u zemlji i inostranstvu – specijalne i civilne namene, u čijoj je izgradnji zemunski gigant učestvovao, kako u nekadašnjoj SFRJ, tako i u inostranstvu.

Otvarajući izložbu generalni direktor ”Planuma” Ratomir Todorović podsetio je da je preduzeće prateći potrebe tržišta, razvilo sopstvenu industriju građevinskog materijala, specijalizovalo se za ispitivanje kvaliteta građevinskih proizvoda i geomehanička istraživanja, remont mašina i postrojenja, kao i u oblasti ugostiteljstva i turizma.

”Planum” opstaje u izuzetno teškim ekonomskim uslovima, zapošljava 500 radnika, mahom visokokvalifikovanih i tri četvrtine svog poslovanja ostvaruje na stranim tržištima, pretežno u Angoli, Zambiji, Kuvajtu i Jordanu” – istakao je Todorović.

Pored građana, izložbu koju su posetili i brojni poslovni partneri, biće otvorena do 24. aprila.