Festival energetske efikasnosti 23. i 24. novembra

Festival energetske efikasnosti 23. i 24. novembra

U Kulturnom centru „Eko dvorištance“ u subotu i nedelju, 23. i 24. novembra 2019,  biće održan Festival energetske efikasnosti.

U prvom ekološkom kulturnom centru u regionu (Zrenjaninski put 153b, Borča), manifestacije će biti organizovana pod sloganom „Budućnost je sada!„.

Festival energetske efikasnosti ima cilj da podigne svest najšire populacije o temama održivog razvoja u koje spadaju i organska poljoprivreda, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zelena gradnja, održiva arhitektura, kultura, zabava i sport.

Na festivalu učestvuju fakulteti Beogradskog univerziteta, kao i srednje škole koje će predstaviti projekte iz navedenih oblasti.

Svoje energetski efikasne i ekološke proizvode predstaviće kompanije partneri projekta „Eko dvorištance“ pa će posetioci imati priliku da saznaju kako funkcionišu solarni sistemi, kotao na pelet, toplotna pumpa i drugo. Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel.

U subotu, 23. novembra od 16.00, biće izvedena monodrama „Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela„, u izvođenju našeg poznatog dramskog umetnika Ljubivoja Tadića.

Organizator festivala je Udruženje „Probudimo svest“ i Open Mind Agency.

Ulaz je besplatan.

izvor: Danubeogradu