Održan “Treći kup Zemuna” u streličarstvu

Održan “Treći kup Zemuna” u streličarstvu

Na celodnevnom šampionatu u streličarstvu ”Treći kup Zemuna”, koji je održan juče u KSC ”Pinki”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun i u organizaciji Streličarskog kluba Zemun, učešće su uzeli takmičari iz Crne Gore i Slovenije, čime je takmičenje poprimilo međunarodni karakter.

Kup je otvorila predsednica Streličarskog kluba Zemun Ružica Karahasan, ne krijući zadovoljstvo što je takmičenje koje je našlo svoje mesto u kalendaru Streličarskog saveza Srbije, u trećoj godini održavanja privuklo maksimalan broj učesnika i vrhunske takmičare iz inostranstva.

”Značaj Kupa Zemuna raste i na njemu se okupljaju šampioni evropskog i svetskog ranga, doprinoseći ugledu našeg kluba i grada Zemuna, u koji se rado dolazi”, rekla je Karahasanova.


Pored streličara iz Beograda, Novog Sada, Niša, Pančeva, Temerina, Petrovca na Mlavi, Bečeja i Šapca, u preciznosti gađanja lukom i strelom nadmetali su se i gosti iz Podgorice, Danilovgrada i Postojne.

U gađanju kampaund lukom za žene superiornost je potvrdila svetska šampionka u disciplini olimpijski luk Dolores Čekada iz SK Šenćur. U muškoj su bili najprecizniji Nikola Stefanović iz SK Niš, Luka Popović iz SK Košutnjak i Aleksandar Beatović iz SK Velos. A u ekipnoj su trijumfovali SK Velos iz Novog Sada, SK Pančevo i SK Šabac.