Izmena saobraćaja zbog radova u Zemunu

Izmena saobraćaja zbog radova u Zemunu

Od 23. septembra do 17. novembra, tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Prvomajskoj ulici u Zemunu, na delu između ulica Đorđa Čutukovića i Železničke, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi u četiri faze i Prvomajska ulica će biti jednosmerna u smeru ka okretnici Novi grad.

Faza 1 – Radovi se izvode u Prvomajskoj (desna kolovozna traka u smeru prema gradu), na delu između ulica Đorđa Čutukovića i Hercegovačke, od 23. septembra do 23. oktobra. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, Prvomajska ulica će u zoni radova biti jednosmerna u smeru ka okretnici Zemun (Novi grad). Vozila sa linija javnog prevoza 15, 15N i 78 će u smeru ka okretnici  saobraćati redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Prvomajskom, Đorđa Čutukovića, Krajiškom, Hercegovačkom, Prvomajskom i dalje redovnom trasom.

Faza 2 – Radovi se izvode u Prvomajskoj (desna kolovozna traka u smeru prema gradu), na delu između ulica Đorđa Čutukovića i Hercegovačke, uključujući i deo raskrsnice ulica Prvomajske, Hercegovačke i Rada Končara (desna saobraćajna traka do sredine raskrsnice), od 24. do 25. oktobra. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, Prvomajska ulica će u zoni radova biti jednosmerna ka okretnici Zemun (Novi grad). Vozila sa linija javnog prevoza 15, 15N i 78 će u smeru ka okretnici saobraćati redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Prvomajskom, Đorđa Čutukovića, Krajiškom, Hercegovačkom, Prvomajskom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 45 i 612 će u smeru ka okretnicama Blok 44 i Nova Galenika saobraćati redovno, dok će u smeru ka okretnicama Zemun (Novi grad) i Novi Beograd (Paviljoni) saobraćati ulicama: Rada Končara, Prvomajskom, Pazovačkim putem, Geteovom, Krajiškom i dalje redovno.

Faza 3 – Radovi se izvode u Prvomajskoj ulici (desna kolovozna traka u smeru prema gradu), na delu između Hercegovačke i Železničke ulice, uključujući i deo raskrsnice ulica Prvomajske, Hercegovačke i Rada Končara (desna saobraćajna traka od sredine raskrsnice), od 26. do 27. oktobra. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, Prvomajska ulica će u zoni radova biti jednosmerna u smeru ka okretnici Zemun (Novi grad). Vozila sa linija javnog prevoza 15, 15N i 78 će u smeru ka okretnici Zemun (Novi grad) saobraćati redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Prvomajskom, Hercegovačkom, Krajiškom, Železničkom, Prvomajskom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linija 45 i 612 će u smeru ka okretnicama Zemun (Novi grad) i Novi Beograd (Paviljoni) saobraćati redovno, dok će u smeru ka okretnici Blok 44 i Nova Galenika saobraćati ulicama: Slovenskom, Geteovom, Prvomajskom, Rada Končara i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 18 će u smeru ka okretnici Zemun (Bačka) saobraćati redovno, dok će u smeru ka okretnici Medaković 3 saobraćati ulicama: Ugrinovačkom, Gornjogradskom, Prvomajskom i dalje redovno.

Faza 4 – Radovi se izvode u Prvomajskoj ulici (desna kolovozna traka u smeru prema gradu), na delu između ulica Hercegovačke i Železničke, bez raskrsnice ulica Prvomajske, Hercegovačke i Rada Končara, od 28. oktobra do 17. novembra. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, Prvomajska ulica će u zoni radova biti jednosmerna ka okretnici Zemun (Novi grad). Vozila sa linija javnog prevoza 15, 15N i 78 će u smeru ka okretnici Zemun (Novi grad) saobraćati redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Prvomajskom, Hercegovačkom, Krajiškom, Železničkom, Prvomajskom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linija 45 i 612 će u oba smera saobraćati redovno. Vozila sa linije 18 će u smeru ka okretnici Zemun (Bačka) saobraćati redovno, dok će u smeru ka okretnici Medaković 3 saobraćati ulicama: Ugrinovačkom, Gornjogradskom, Prvomajskom i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i privremeno stajalište: Gornjogradska 1 – u Gornjogradskoj ulici, oko 50 metara posle raskrsnice sa Ugrinovačkom ulicom, za liniju 18 u smeru ka okretnici Medaković 3, tokom izvođenja radova u fazama 3 i 4.

izvor: Zemun online