Sportsko-rekreativne aktivnosti za treće doba

Sportsko-rekreativne aktivnosti za treće doba

Asocijacija „Sport za sve Beograda”, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, organizuje na Adi Ciganliji besplatne sportsko-rekreativne programe za najstarije sugrađane, prilagođene njihovoj starosnoj dobi, zdravstvenom stanju i fizičkoj formi.

U okviru godišnjih programa sportske rekreacije, Sekretarijat za sport i omladinu izdvojio je finansijska sredstva za projekte Asocijacije „Sport za sve Beograda”, koji će u okviru programa „Aktivnosti za treće doba” jednom nedeljno organizovati besplatne sportsko-rekreativne aktivnosti za najstarije sugrađane u periodu april–jun i septembar–novembar. Svake nedelje od 9.30 do 11 časova na Adi Ciganliji stariji sugrađani mogu da se uključe u ovaj program i pod nadzorom sportskih stručnjaka učestvuju u besplatnim rekreativnim sadržajima (šetnja, lagane vežbe itd).

Na ovaj način starijim sugrađanima se pruža mogućnost da pravilnim vežbanjem poboljšaju zdravstveno stanje i da aktivnim provođenjem slobodnog vremena u prirodi doprinesu kvalitetu života. Imajući na umu da je bavljenje fizičkim aktivnostima važan faktor očuvanja zdravlja i funkcionalnosti osoba starijeg doba, Sekretarijat za sport i omladinu poziva sugrađane da iskoriste lepo vreme koje je pred nama i nedelju provedu aktivno uz Asocijaciju „Sport za sve Beograda”.

Skup će biti nedeljom od 9.15 časova kod sudijskog tornja, kod restorana „Jezero Azaro” na Adi Ciganliji.

Više informacija o programu mogu se dobiti na kontakt telefon 2643-296, kao i na sajtu Asocijacije „Sport za sve Beograda” www.sportzasvebeograd.rs