Jubilarni Kids fest od 14. do 20. oktobra

Jubilarni Kids fest od 14. do 20. oktobra

Jubilarni 15. Kids Fest biće održan u Beogradu ali i drugim gradovima Srbije od 14. do 20. oktobra 2019. uz brižljivo odabran filmski program.

Tradicija održavanja dečijeg filmskog festivala se nastavlja i ove jeseni, jer najmlađa publika, uvek zanteresovana za kvalitetan kulturni sadržaj to i zahteva, saopštili su iz MCF-a koji organizuje ovaj festival.

Pod sloganom „Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo“ i 19 najkvalitetnijih filmskih ostvarenja, ova manifestacija slaviće veliki istorijski događaj – 50 godina od prvog sletanja na Mesec.

Inspirisan ovim jedinstvenim korakom, temama Meseca, udaljenim planetama, malim stvarima ali velikim delima, ovogodišnji dečiji filmski festivala ima za cilj da prikaže poučne filmove sa istinskim porukama.

Svih sedam dana znatiželjna publika moći će da gleda animirane i igrane filmove, maštovita ostvarenja i 3D avanture snimljene u oviru svetskih produkcija i koprodukcija, te će na programu ovogodišnjeg Kids Fest-a biti filmovi iz Francuske, Belgije, Italje, iz zemalja severne Evrope, Švedske, Danske, Estonije, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država.

Veliki broj filmova je sinhronizovan na srpski jezik, a kao i predhodnih godina Kids Fest je pripremio raznovrstan program koji je namenjen i teen publici (od 12 do 17 godina).

Sve informacije o festivalu možete da pronađete na zvaničnom sajtu Kids Fest-a.

izvor: Danubeogradu