„Bike sharing” program na Adi Ciganliji

„Bike sharing” program na Adi Ciganliji

Korišćenje bicikla je u Srbiji na rekreativnom nivou i postoji dosta prostora za napredak kada je korišćenje ovog vida prevoza u svakodnevnom životu u pitanju, rekao je vršilac dužnosti sekretara za energetiku Marko Stojanović na otvaranju „Bike sharing” programa na Adi Ciganliji.

„Bike sharing” program podrazumeva korišćenje i vraćanje bicikla u relativno kratkom vremenskom periodu, čime se podstiče korišćenje ovog vida prevoza.

On je istakao da mu je izuzetno drago što je „Bike sharing” program deo „Nedelje energije 2017”, koja se po prvi put organizuje u Beogradu.

– Svima u Sekretarijatu za energetiku i generalno u Gradu Beogradu je izuzetno važno da u okviru prve „Nedelje energije” možemo da prezentujemo sve sadržaje i aktivnosti koje je grad imao u delu promocije „bicikl programa” i obezbeđivanja najkvalitetnijih uslova za vožnju bicikla. Sa nama su kolege iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, predstavnici gradskih preduzeća, ali i Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije sa građanima. Od njih ćemo čuti šta je sve Grad Beograd uradio do sada, ali i šta će biti urađeno u narednom periodu – rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, korišćenje bicikla i smanjenje broja motornih vozila na ulicama je vrlo bitan doprinos zdravom okruženju i zdravoj životnoj sredini.