Beo zoo-vrt još uvek bez pingvinarijuma

Beo zoo-vrt još uvek bez pingvinarijuma

Projekat izgradnje pingvinarijuma još uvek je nedovršen, iako je prvobitno najavljeno da će biti gotov do proslave 80 godina Beogradskog zoološkog vrta, odnosno do 12. jula prošle godine, a zatim se završetak radova u izjavama vrha gradske vlasti i direktora zoo vrta Srboljuba Aleksića odložio za jesen protekle godine.

Nije poznato do kada će posetioci morati da čekaju na novi sadržaj podno Kalemegdanske tvrđave, jer se po ovom pitanju više niko ne oglašava. Tadašnji v. d. direktora Zoo vrta u januaru 2016. izjavio je da će “projekat biti vredan 250.000 evra, da će pingvini imati bazen u kom će biti postavljeni specijalni filteri, tako da voda neće morati često da se menja, kao i da primera radi, takvi filteri već postoje u Beču u bazenu sa fokama, gde se voda menja jednom godišnje”. On je tada rekao i da će segedinski zoo vrt pokloniti pingvine Beo zoo-vrtu.

Na naša pitanja, kada će radovi na izgradnji pingvinarijuma biti završeni i kada će isti biti otvoren za posetioce, zašto je probijen rok za završetak radova i pored najava da će pingvinarijum biti otvoren leta 2017. godine, kao i da li ima dovoljno finansijskih sredstava kako bi se projekat uspešno priveo kraju, još uvek nismo dobili odgovore od nadležnih gradskih i službi Zoo-vrta u Beogradu.